Belangrijk

Versoepelingen praktijk: klik hier

Informatie over het coronavirus
Het primaire doel is om onnodige blootstelling bij kwetsbare ouderen of mensen met een verminderde weerstand te voorkomen en om onze zorgverleners te beschermen. De afgegeven adviezen moeten er daarnaast aan bijdragen dat de noodzakelijke huisartsenzorg niet in het geding komt.

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen die de regering heeft genomen verzoeken wij u om de adviezen en getroffen maatregelen door onze huisartsenpraktijk ter harte te nemen, te respecteren en op te volgen.

  • Brengt u enkel een bezoek aan de huisartsenpraktijk na telefonische afspraak.
  • Bij bezoek aan de praktijk, na telefonische afstemming, wordt begeleiding beperkt tot 1 persoon per patiënt

Daarnaast roepen wij u op om:

  1. Bij lichte klachten (neusverkouden, hoesten, etc.) thuis te blijven en goed uit te zieken. Volg de richtlijnen die te lezen zijn op de website van het RIVM.
  2. Enkel de huisarts of huisartsenpost (HAP) te bellen als de klachten heviger worden (koorts hoger dan 38 graden, moeilijk ademen etc.). Kom niet naar de praktijk of de Huisartsenpost!
  3. Werkgevers: bepaal zelf, in onderlinge afstemming, of werknemers thuis moeten blijven. Verwijs de werknemer, indien er lichte klachten zijn, niet naar de huisarts. Hiermee voorkomen we dat de telefoonlijnen van de huisartsenpraktijken overbelast raken en daarmee meer dringende zorgvragen te laat of niet gehoord worden.
  4. Ga voor actuele informatie over het coronavirus naar de website van het RIVM of thuisarts.nl. Bel daarvoor niet de huisarts of de huisartsenpost.

Alleen met uw hulp kan de huisartsenzorg deze unieke maar ook onzekere periode goed doorkomen. Wij danken ieder voor het begrip.

Foto: Pexels